Kort inlägg

Nu har jag bråttom till sängs, är så sjukt trött efter denna dagen :)
men hoppas ni har haft en fin dag så hörs vi mer imorgon! :)

Julpynt

Idag har älsklingen och jag julpyntat, vilket var hur roligt som helst! :) Haha, det mysigaste var när vi sedan satte oss,drack te,åt pepparkakor och bara njöt av allt bling bling omkring oss, härligt med att barnet sparkade, vilken känsla! :)
Vad har ni små änglar gjort idag då? :)

Jag får snart panik!

Vart jag än letar så hittar jag inte min usb-kabel! Jag får snart panik! Jag har så fina bilder på magen, men ingen stans hittar jag min kabel, måste leta så jag kan visa er min fina mage :)
Hoppas ni har haft en fin dag idag, gjort något speciellt? :)
Jag och älsk har bara haft det mysigt framför Tv:n och njutit av varandras närvaro :)
Vad ska ni ha för er imorgon? :)


Fin vecka

Denna vecka har gått snabbt, som alla veckor brukar göra, och idag är det alltså fredag :) Har inte orkat blogga så mycket denna veckan, med tanken på alla prov jag har haft och sånt (= Men jag hoppas in har haft en fin fin vecka, något roligt ni har gjort? :)

Vecka 26<3

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Tiden seriöst flyger iväg! :O Jag har ingen aning om hur tiden kan gå så snabbt! Redan i vecka 26, och bara 14 veckor kvar<3


Böcker,böcker bara bara böcker..

Usch! Jag gillar verkligen inte tanken om bäcker just nu, har en stor hög som bara väntar på mig, jaja, det är väl bäst att sätta igång, tiden flyger :(
Hoppas ni har haft en fin dag :)

MVC

Idag har jag alltså varit på mvc, och allt så väldigt bra ut! :) Jag tog många prover och nedan här kommer ni kunna se några av dagens siffror :)

Dagens siffror:
Hb: 123
Blodsocker: 5,5
S/F mått: 23
Blodtryck: 117/70
Vikt: 80.

Jag väger 80 kg, vilket betyder att jag har gått upp ca 5-6 kg :) Hhaha inte mycket alls, trodde jag hade gått upp mer! :)

Imorgon blir det MVC

Imorgon ska jag alltså till mvc för att gå på mitt andra besök :) Hädanefter kommer jag gå dit var 3:de vecka, för att kolla till så att allt är bra och att allt står rätt till :) Jag kan knappt själv fatta att jag redan gått snart hela 26 veckor! :) Jag ser inte mina fötter längre :( Haha saknar tårna ><.
Hoppas ni får en trevlig kvällm nu ska jag till sängs :)


God Natt :)

You mean everything to me

Nu ska jag och älsk ställa oss och laga mat tillsammans! Jag älskar att laga mat med honom, speciellt när han blir lite förvirrad över vad man ska göra näst, så himla söt! :) Hihi :)
Hoppas ni har haft en bra dag :)

Snart lov, snart lov

Hoppas ni haft en bra start på veckan, min har varit kaotisk! Haha, det första man får reda på när man sätter sig vid bänken är att man har prov i svenska på fredag, okej roligt roligt, nej absolut inte :) Jag har börjat bli tröttare nu när magen har börjat bli större, och det hjälper inte med blickarna jag får av äldre människor, men men, jag håller ut, snart lov! Efter det ska vi se om jag ska fortsätta skolan eller om det blir för mycket med graviditeten och sånt :) Jag längtar iallafall! :)


Bröllopstankar

Haha! Jag har tillbringat de senaste 2 timmarna till att leta brudkläningar, och jag får snart panik känns det som :) Det finns så många fina klänningar och jag måste välja en av dem! Hur svårt som helst ju! :(
Är det någon som har ett tips på någon vacker klänning? :)


God dag :)

Hejsan solstrålar, hoppas ni alla mår fin fint! :) Jag själv har varit uppe sen 10 för att fixa och trixa lite här hemma :)
Vad har ni för planer inför idag? :)

Sårande..

Nu har mina föräldrar åkt hem, alltid roligt att ha mina föräldrar hemma hos mig :)
I stort sett har hela dagen varit underbar och bebisen har sparkat så gulligt idag, känns härligt :)
Kollade igenom mina komenatrer nyss och möttes av en som sårade lite, att det är synd om min pojkvän. Jag medger att jag har skuldkänslor och är rädd för att min pojkvän inte ska gilla sitt liv han lever, men eftersom att han ville ha detta barn lika mycket som jag vill så vet jag att han absolut inte tycker synd om sig själv, för det hade jag absolut inte låtit honom göra, han förtjänar att vara lycklig, tro mig :) Sen att jag inte kan något om kärlek kan vara din åsikt, men du känner mig inte så snälla säg inte att jag inte kan något om kärlek, för jag tror jag vet vad kärlek är själv, vi alla har olika åsikter om kärlek eller hur? :) Jag går inte emot dig eller din komentar men jag ville bara säga att det sårar när man får sånna komentarer :(

Lite piggare

Nu har jag gått in i vecka 25 som ni ser, och det betyder att det åter är dags för mig att besöka mvc,så jag ska dit nästa vecka på onsdag (25/11) för att kolla alla olika värden, och för att se om allt är i sin ordning :)
Idag har jag inte heller varit i skolan, känner mig fortfarande lite hängig och allt sånt, men jag känner mig lite piggare än vad jag har varit :)
Vad har ni för planer inför helgen?¨
Själv ska jag ha mamma och pappa på besök på middag ikväll, så jag får väl ta och laga ihop något, eller så beställer jag, jag menar det är ju trots allt fredag (A) Haha! :)

Vecka 25<3

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Bara 15 veckor kvar <3


Film

Nu ska jag och älsk titta på BedTimeStorys tillsammans, sett den 100 gånger redan, men det skadar aldrig att se den igen :)
Så, jag hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, så hörs vi nog imorgon sötnosar! :)

Kram :)

Snurrig

Mitt huvud värker och jag har rinnande ögon, jätte trevligt :) Jag ska inte till skolan imorgon, ska ligga i sängen, haha jag har börjat tröttna på att ligga i sängen och vara sjuk :) Hoppas ni haf haft en bra start på veckan, iallafall bättre än vad jag har haft :)

Förkyld...igen..

Jag måste ha världens dåligaste försvar! jag är förkydl igen för typ den 23 gången iår! Haha nu får vi hoppas på att det inte är svininfluensan! På tal om svinis, ska ni vacciera er mot den?
Hoppas ni haft en fin dag, min har varit realtivt bra :)


En underbar helg<3

Min helg har varit fel fri, helt fel fri! Jag har umgåtts med min livskärlek och allt har varit perfekt, absolut inget att klaga på,inte ens om jag försöker klaga på något :) Livet är bara för underbart, och lycklig det är jag verkligen! :)
Hoppas ni också haft en sjukt bra helg, och hoppas ni får en fin början på veckan som kommer :)'
Gjort något roligt? :)

Att vara förälskad.

Minns ni den där första lilla förälskelsen, som fick magen att kittlas av fjärilar, och kinderna att rodna så fort man såg personen i frågan. Jag har bara upplevt den sorts kärlek en gång, och den vara än idag, samma låga som för snart 3 år sen, 24/11, kommer alltid vara ett speciellt datum för mig, det bästa datumet i mitt liv<3
Det var vad jag trodde det var, tills nu, jag har en ny förälskelse, som gör små söta kullerbyttor i mammas mage och som gärna sparkar till mamma lite då och då, den känslan slår inte något. För det känns så ljuvligt att veta att mitt och älsks kärleksbarn växer inom mig, den känslan, obeskrivbar. Jag är förälskad i dig där inne, totalt förälskad, fjärilar i magen och värme så fort jag tänker på dig, mitt mamma hjärta växer sig större för varje dag som går, och jag längtar mer och mer över att snart ha dig här mammas lilla troll :) Haha mammas lilla troll ja :)

Svar.

Anonym om 2012:
Jag ville bara säga att jag tycker du är en stark person som verkligen har mod, jag beundrar dig verkligen! Jag undrar bra om hur mycket du kommer skämma bort din dotter/son och om du skall studera vidare efter att du fått ditt barn?



Hejsan du!
Tack så mycket, det värmer när någon säger så till mig! (= Ja du, hur mycket kommer jag att skämam bort mitt barn, hm, jag kommer absolut skämma bort mitt barn sjukt mycket med kärlek, för det var just vad jag fick under min uppväxt, massor av kärlek! Sedan hur mycket jag kommer skämma bort mitt barn med saker det vet jag inte, troligtvis inte lite, men dock inte för mycket heller, tycker det är bättre att skämma bort mitt barn med kärlek istället för att jag ska visa kärlek med leksaker. :)

Ja, jag tänker studera vidare efter att mitt barn är gammalt nog att gå på dagis, så jag ska vara mammaledig ett tag! Va mysigt faktiskt, bara vara hemma och njuta av att vara mamma, vilket får mig att vara ännu säkrare på mitt beslut :)

2012

Älsklingen och jag såg filmen 2012 idag, och den var verkligen jätte bra! Effekterna i filmen var helt grymma, och hela filmen är helt enkelt grymt bra gjord! Så den som planerar att se den, tycker jag verkligen skall göra det, verkligen värd att se på! :)
Sen så har älsk och jag inte gjort så mycket idag, varit i Göteborg alltså och spenderat tid med varandra, urmysigt! :) Vad har ni gjort denna lördagen? :)


Lite ändringar!

Nu har jag gjort lite ändringar i texten, efter ett litet tips från en läsare, tack för tipset! :)


Vecka 24 <3

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.




16 veckor kvar <3


Årets första snö!

Hoppas ni har haft en fin dag! Jag har sett årets första snö falla, inte för att det blev något tjockt täcke, men det var mysigt att se snön igen, får mig att längta till julen mer! :) Hoppas ni mår bra, det gör iallafall jag, helg är alltid något jag älskar, då har jag all tid i världen för min älskling, som är guld värd<3
Imorgon skall älsk och jag kolla på den nya filmen 2012, som ni säkert har hört talas om, ska bli spännande att se hur bra den är, men jag slår vad om att den säkert är grym! :)
Vad har ni gjort idag, och vad har ni för planer inför helgen? :)

God natt.

Jag har inte orkat skriva något, men iställer för att pladdra på om något ointressant så önskar jag er en trevlig kväll, kram :)

Stressful days.

Lärare gillar att plåga min klass med massor av läxa, haha, som jag stackarn har suttit och skrivit klart! Äntligen kan jag sätta mig vid bloggen! :)
Idag har det varit en fin dag, förutom lite stress och sånt :) Men annars en bra dag, jag har mått toppen faktiskt! :) Hoppas ni alla mår bra? :)
Om det är något ni undrar över tycker jag det är mer än rätt att frpga mig, precis vad som helst! :)

Har ni gjort något roligt idag? :)


Kram :)


Va roligt, det har jag aldrig tänkt på!

Anonym om Lugn dag:
Heter du My? Det står nämligen "My's Baby" ovanför den lilla bebisen till vänster på startsidan...




Hej du! haha! Mitt namn är inte My nej, jag har faktiskt aldrig tänkt på att det står My´s baby, jag har alltid trott att jag skrev min MY baby, alltså min bebis, tänkte aldrig på att det lades till ett s! Haha mitt namn börjar på A och är sju bokstäver långt! Så nej jag heter inte My :)

Lugn dag

Skolan idag har varit lugn, ingen stress eller så vilket är bra för mig och bebisen :) Bebisen har sparkat som vanligt och jag mår bättre och bättre, börjar bara få svullna fötter nu, vilket är lite obehagligt, men jag ska inte klaga :)
Hoppas ni haft en fin, men dock rätt så kylig dag, iallafall här hemma, men det är ändå skönt att det är lite kallt, man får känslan av att julen, vilket jag längtar till! :)
Vad har ni haft för er idag? :)


Jag hade tänkt att köra en frågestund, eller vad tycker ni? :)

Haft mycket att göra

Storstädning idag, hela lägenheten vändes upp och ner och städades! Och därför har jag inte kunnat uppdatera, måste vila mina stackars fötter som svullnar upp :(
Hoppas ni haft en bra dag iallafall! :) Vad har ni haft för er? :)


God natt!

God natt!

Söta bodys!

Oh, så söta dessa bodys är, jag har redan klickat hem en! Jag klickade hem den svarta eftersom jag inte vet vad det är för kön på barnet, och rosa är lite för tjejigt!


          Bilder är lånade från babyshop.se :)

Äta.

Hoppas ni har haft en bra dag, jag har haft en bra dag med min mamma :)

Nu ska jag gå och ta mig något att äta, jag är riktigt hungrig :)

Vad har ni haft för er idag? :)

God natt!


Mums.

Te, min favorit te med några droppar citronsaft och honung, hur gott som helst till en macka!


Vad gillar ni för drycker? :)

Mysigt.

Tända ljus, fredags mys och killens famn, finns det något mysigare än det, och att spendera en fredag så, helt ljuvligt :)

Hoppas er fredag har varit fin :) Imorgon blir det cafe med mamma :)
vad har ni för planer inför imorgon :)


Äta ute.

Nu ska jag och min kille åka och äta pizza!

Vi hörs när vi hörs! :)

Man tackar tror jag :)

Hejsan era sockersöta varelser! Hoppas ni har det underbart där hemma :)

Idag kom min kille hem tidigt så vi har suttit och bara slappnat av. Medans vi satt i soffan kollade han konstigt på mig, sen sa han att jag hade blivit mullig, tack? Haha sen lekte jag sur och han satte sig brevid mig och började peta på magen, snacka om att jag blev irreterad! Då började jag peta på honom och det slutade med att han kittlade mig, något man inte ska göra, för jag är nog världens mest kittligaste person! Då kunde jag ju inte vara sur längre, han vet alltid hur man får mig att le :)

Dagens fråga: Är du kittlig? :)

Haha vilken fråga xD

Vecka 23<3

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.
Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


Kvällsfika

Kanske bara lite sent med kvällsfika nu, men jag är hungrig, så nu ska jag till köket och göra lite mackor! :)

Sov gott :)


Fin dag.

Idag har jag inte gjort så mycket, baa försökta att slappna av och tänka på bra saker, bebisen har sparkat på som en liten karatemänniska xD Härligt härligt.
Ute har det varit väldigt kyligt så jag tror väl att snön säkert tittar förbi snart, vilket jag hoppas! Det är så himla mysigt när det snöar ute och man sätter sig i en filt med en kopp varmchoklad och bara njuter :)
Vad har ni haft för er idag? :)

Inget i kylskåpet nästan

Vi har ju inget i kylskåpet! Nu får jag ta och dra ner mig till affären och handla, vi hörs när jag kommer hem!

Magbilder

Min mage har börjat bli stor! Hihi :) Syns inte j'tte mycket på bilden, men nu är den verkligen stor!


  
                           Du skrämde mamma, älskade du<3



När man trodde hoppet var ute.

Hoppas ni har haft en bra start på dagen, det har lilla jag haft, bebisen har sparkat på som normalt och jag mår bättre och bättre för varje dag som går :)


____________________________________________________________________________________

Men sen kom jag och tänka på en sak, när jag låg i sjukhussängen och bara bad av hela mitt hjärta att bebisen mådde bra och inget var fel, då kom jag att tänka på hur mitt barn har förändrat mitt liv, och hur mycket det egentligen min bebis betyder. Jag minns att jag satt och grät och grät medans min kille försökte trösta mig , men innerst inne visste jag att även han ville gråta.
Jag vet inte vad jag hade tagit mig till ifall jag hade förlorat mitt barn, jag hade inte varit stark nog att gå igenom det, tanken fanns där hela tiden, hela hela tiden.
Men nu är allt bra och jag ska fokusera framåt, snart är min bebis i min famn, älskade mer än något annat<3


Bilder på magen kommer senare :)


Tidigt.

Nu ska jag lägga mig, jag är trött och behöver vila.

Vi hörs imorgon :) Kram och sov gott :)<3

Skönt att sitta vid bloggen

Det känns skönt att vara tillbaka och veta att allt är i sin ordning :)
Allt började i lördagskväll när jag stod och packade för flytten hem, då plötsligt kände jag en konstig smärta i nedre delen av ryggen, men tänkte att det inte var något farligt. Men senare på kvällen blev det bara värre, och smärtan blev nästa otålig, så min mamma körde in mig till sjukhuset.
Där låg jag tills igårkväll, efter att ha tagit massor med tester, på bebisens hjärtslag, min viktuppgång m.m. Och inget fel visades, men de ville ha kvar mig ändå. På måndagen fick jag nya ryggsmärtor, men fortfarande hittades inga fel, på verken mig eller min bebis.
Så denna veckan ska jag sitta hemma och plugga, ta det lugnt och sånt.
Därför har jag alltså inte kunnat uppdatera, hoppas ni iallafall har haft det bra :)

Kaotiska dagar..

Hej alla, förlåt för så himla dålig uppdatering, men jag kom nyss hem från sjukhuset.. Har varit där de senaste 3 dagarna och har därför inte kunnat uppdatera. Jag orkar inte ta upp vad som har hänt men jag och min bebis mår bra nu iallafall :)
Tack för alla era snälla komentarer, jag ska försöka svara på dem så fort jag kan :)


Ha en trevlig kväll<3

RSS 2.0