Gott Nytt År!

Kalkonen är i ugnen, och fyller hela lägenheten med en underbar doft, kan bara inte förstå att det är nyårsafton, att vi bara kommer lämna 2009 bakom oss!
Eftersom min kille lär blir sur om han ser att lilla jag sitter vid bloggen på nyår så ska jag bara hålla mig kort, och önska er alla ett riktigt gott nytt år!
Kram på er alla, och ta väl hand om er!<3


Haha, kalkon x'D

Haha, jag ska laga kalkon till middag inför nyår! Då ska ni se vad min kille gör när jag säger till honom att gå och köpa en djuptfryst kalkon, inte för stor bara. Gissa vad han gör, kommer hem med en kalkon på nästan 4 kg! Vad är det som gör att allt man ber en kille göra, gör han omvänt? Jag menar en kalkon på nästan 4 kg, är inte lite? Haha så söt var han när han kom in med kalkonen, som om han visste att jag inte skulle gilla det,och tro mig det gjorde jag inte, haha han är ändå guld värd! <3
Så nu ska jag hoppa i sängs, förhoppningsvis landar jag i sängen och inte utanför, för lilla jag är klantig ibland, och det lär göra ont att landa utanför ;)

Sov sött!


En liten busunge allt!

Min lilla bebis är allt en fin liten busunge, håller uppe mamma länge och är sedan helt lugn på dagen, förmodligen för att lill*n blir allt för trött på att sparka på lilla mamma,mammas lilla busunge :) Jag somande iallfall runt tre tiden, efter att ögonen inte längre orkat hålla sig uppe, inte min kropp heller däremot. Och så vaknade jag vid elva tiden, alltså åtta timmar efter, just så mycket sömn min kropp behöver för att fungera!
Idag ska jag börja fundera på vad jag ska laga för nyårsmiddag, så slipper jag dra den funderaren i sista minut i morgon, troligtvis hade det slutat med panik, stampande i köksgolvet och tårar, graviditetshormoner till toppen här ser ni ;)
På tal om graviditetshormoner. Min kille måste jag säga har varit så förstående under graviditeten och vad det gäller graviditetshormoner, aldrig har han höjt rösten på mig, han är verkligen guld värd! Vet faktiskt inte hur jag hade klarat detta utan honom...
Nej nu ska jag ta och äta något, magen ropar efter mat, och snart kommer lill*n också göra det :)

Kramar!

Uppe fortfarande

Ja jag vet att ni undrar va tusan jag gör upp såhär sent, det undrar faktiskt jag med. Jag tror min lilla bebis inne i magen kommer blir mästare i karate om den redan nu sparkar på mamma, fick nyss en riktigt fin spark vid sidan, mysigt :) Kanske därför jag fortfarande är uppe?
Nej nu ska jag ta och lyssna lite på musik innan jag kan ha möte med min kudde.


Kram.

Life is wonderful, what more can I need right now.

Hejsan bloggen och mina bloggläsare, hoppas ni har det jätte fint :) Det känns verkligen helt underbart att leva mitt liv just nu, snart nyår,jag har mitt barn i magen och älsk brevid mig,kan livet egentligen bli bättre?
Påtal om nyår, det är bara 2 dagar kvar! Helt sjukt ju! Har ni skaffat er några nyårslöften som ni ska försöka hålla? Själv har jag bara lovat mig själv att ta hand om mitt barn och kille så gott jag kan,för snart är jag ju både mamma och hustru, helt sjukt det med, och läskigt samtidigt. Det är speciellt läskigt när jag tänker tillbaka i tiden innan jag blev gravid, tänkte mest på då att bara ta hand om mig själv,och min familj såklart,men inte på samma sätt som jag ska göra nu, jag har ansvar för ett helt liv, kan ni tänka er hur läskigt det är? Samtidigt som det är läskigt känns det mer än rätt, jag ångrar aboslut inget,absolut inte!
På nyår ska jag och älsk bara vara själva, och kolla på fyrverkirier, som vi ska skjuta upp med våra familjer, både älsks och min familj, jag längtar! :)
Hur ska ni tillbringa er nyårsafton? :)

Shohejsan!

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, men det är tack vare allt julfirande! Och jag tänker bara uppdatera ibland fram tills nyår, för att få så mycket tid som möjligt med mina nära och kära :)
Hoppas ni har haft en bra julafton, och god fortsättning!

Vecka 30<3

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


God Jul mina fina läsare!


Förberedelser inför jul!

Nu är det fullt prassel i mitt kök, både jag och älsk bakar massor och imorgon ska vi förberada julmaten, därför har jag inte uppdaterat så mycket, plus att jag inte har något speciellt att blogga om, och ni vill väl inte läsa tråkiga inlägg? :)
Hoppas ni har det fint där ute i vårat avlånga vinterland! Det snöar så fint ute hos oss nu :)


Va tråkigt :(

Jag har riktigt tråkigt hemma, helt ensam ju, känns som om jag kommer höra min egna röst eka genom lägenheten om jag bara tar i lite :( Jag gillar inte att vara ensam hemma :( Som tur är har jag väldigt nära till min lilla syster som också har lov, så jag tycker allt jag tar mig en fin promenad till henne, hon behöver säkert också sällskap :)
Vad har ni för planer inför veckan som kommer? :)

Gud vilken helg!

Nu har vi äntligen köpt alla julklappar och kan andas ut! Gud vad jobbigt det var att gå runt och handla julklappar samtidigt som man bär på sin stora mage, och kan ni tänka er vilka blickar jag fick av yngre personer.. Men en äldre dam var så trevlig och kom fram och fråga vilken månad jag är i som jag glatt svarade på! :) Riktigt trevlig dam :)
Hoppas ni har haft en fin helg, kan ni tänka er bara 4 dagar kvar till julafton, helt otroligt! :)
Hur ska ni fira eran jul? :)

11 veckor kvar!

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Imorgon blir det lov!

Ja äntligen får jag lov imorgon! Har längtat så sjukt mycket efter lov och att få vila ut ordentligt :) Nu ska jag också hitta något både fint och varmt att ha på mig, det är rena istiden ute! :O Hihi, jag hoppas alla ni mår fin fint, för det gör lilla jag, mår strålande! :) Nu ska jag gå och fixa ihop något att äta, har någon något förslag? :)

Update

Snabbt inlägg, önska er en trevlig start på veckan, så hoppas jag ni har haft en bra dag, det har jag iallafall haft :)

Sov gott!


Vem vinner?

Satt alldeles nyss och tittade på Idol finalen med älsk, och hur grymma var de inte! Jag hoppas verkligen att Erik vinner nu, hans röst är alldeles underbar ju!
vem tror du vinner Idol 2009?


  Bilden är lånad av google.

Vecka 28!

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Bara, bara 12 veckor kvar<3


Update :)

Nu ska jag ta mig en dusch innan jag drar mig till drömmarnas rike, jag hoppas ni har haft en fin dag, och hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll :)


Finally!

Äntligen kan jag lägga ut mina bilder :) och neej det har inte hänt något jag har bara inte orkat blogga, funderar på att ta en bloggpaus lite och fortsätta när jag har orken att blogga, för det är inte kul att läsa tråkiga inlägg :)


     Jag börjar se riktigt stor ut :)    
  
                       
                                                     jag saknar mina fötter :(

Lördagsmys :)

Jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde igår, visst det gör fortfarande lite ont men det kommer och går, och de går att stå ut så ingen fara med mig :)
Jag och älsk har inte gjort så mycket idag, bara slappnat av och haft det lugnt och skönt här hemma, vad har ni haft för er idag? :)
Imorgon ska jag äntligen få min kabel, min mamma har hittat den hemma hos sig så imorgon blir det nog bilder på magen, hihih :)
Nej nu ska jag gå och sätta mig i soffan och kolla på Ice Age 3 med älsk, haha ja vi ska kolla på en barnfilm, men det brukar vi ibland göra, vara lite barnsliga av oss, men det får man väl allt vara ibland, eller hur? :)

Vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Smärta

Jag berättade ju igår att jag hade en olustig magkänsla, just den ja, den känslan har förflyttat sig till nedre delen av ryggen, och nu börjar den känns lite. Jag hoppas verkligen det inte är något farligt, för jag menar börjar det göra ont har jag alltid min älskling som kan hjälpa mig till sjukhus, men nu hoppas vi inte det blir nödvändigt :)
Hoppas ni har haft en fin fredag och att ni alla mår fint :)

Olustig känsla

Jag vet inte hur jag mår faktiskt idag, jag har en sån där olustig känsla i magen som vägrar försvinna, och det är inte babisen som sparkar. Hoppas aboslut det går över, jag orkar inte gå runt och släpa på den känslan mer :(
Iallafall, idag har det varit en lugn dag i skolan, och hemma med. Jag har fortfarande inte hittat min usbkabel, så imorgon blir det stan som gäller för att köpa mig en sådan, hihi :)
Hopppas ni har haft en fin dag idag. (=

Förbaskade kabel! :(

Jag hittar inte min kabel,, och jag känner att jag snart börjar bli deprimerad, antingen för att graviditetshormonerna spökar eller för att jag verkligen börjar bli deprimerad! Om jag inte hittar kabeln tills på fredag kommer jag be älsklingen köra in mig till stan för att köpa en usbkabel :) Haha krävande jag har blivit :) Men men det får man leva med :) Har varit i skolan och så hjälpt min kusin att välja linje för gymnasiet! :) Vad har ni haft för er? :)

Kyla!

Första december idag, bara 30 dagar kvar till det nya året, galet snabbt har det gått! Satt och diskuterade det med älsk idag, som om det var igår vi stod och tittade på fyrverkerierna!
Idag möttes jag av kyla när jag gick ut till skolan, usch så kallt det var!
Hoppas ni har haft en fin dag, gjort något roligt? :)

RSS 2.0