Blåbärs rutor!
150 gram smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2dl gräddfil
½ liter (ca 250 gram) djupt frysta eller färska blåbär
Granering: Florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret/margarinet och låt det svalna
2. Vispa äggen och socker pösigt. Blanda mlöj och bakpulver
3. Tillsätt gräddfilen,det smälta smöret och mjölblandningen i äggvispet, rör till en slät smet
4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm,med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Stör över bären.
5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
6. Lyft kakan m.h.a bakplåtspappret. Låt det svalna på galler. Skär kakan i ca 20 bitar.
7. pudra över florsocker precis innan serveringen!
Kakan är riktigt god med chokladsås och en klick vaniljglass! :)
Man tackar såååå mycket söta du hiih =)
Snällt av dig dina fina ord. =)
Härligt att de är bra med dig och skolan går bra.
Åå vad gott de såg ut får ta å baka den kakan någon dag. =)
I våran ugn såå väntas de björnbär/hallaonpaj mums.. =)
Kramar till dig..
Haha de ser ju ut som en glad gubbe ju =D
Otroligt vackert serverat var de också ^^ är de du som har gjort de?
Kan tänka mig de att den är god den ser jätte god ut.
Jaa de ska bli gott med paj.
sambon älskar att baka så de är kul. =)
kram
De var verkligen fint upplagt man blir nästan tårfärdig ;)
Jag satt och tänkte lite ^^ de känns mera som vi små chattar på varandras bloggar än gör de man ska göra ^^, läsa och kommentera själva inlägget ^^
det receptet ska jag prova ngn gång :)
hur är det med dig vännen?
vet du, imon är min första körlektion :D